loader
Hand Horeca

Blog

De SpeeDelight van Electrolux.

 

Als we Electrolux moeten geloven, dan is dit apparaat dé revolutie voor horecazaken die broodjes, tosti’s en wraps verkopen. Nu zijn de meeste van deze zaken al voorzien van een TurboChef of iets soortgelijks, maar het nadeel daarvan is dat de broodjes er vaak minder knapperig uitkomen dan dat ze erin gingen. Electrolux trapt dan ook hun persbericht af met: ‘Krokant is terug!’ Wat ze bij Electrolux gedaan hebben, is een TurboChef en een contactgrill in een donker kamertje zetten en een paar maanden later was daar de SpeeDelight. De SpeeDelight maakt gebruik van infrarood, magnetron én inductie waardoor broodjes van buiten knapperig blijven en van binnen goed gaar zijn. En dat in 1 minuut! Het apparaat is makkelijk te programmeren en het display kan voorzien worden van icoontjes, zodat werkelijk iedereen het apparaat kan bedienen. Wij zien de SpeeDelight als waardevol apparaat in broodjeszaken, cafetaria en foodtrucks. Wilt u meer informatie of een demo? Neem dan contact met ons op.


Je hebt een gouden idee voor een horecaconcept, je hebt al een mooi pand op het oog je droomt al over gouden toekomst en dan krijg je de deksel op je neus als je horeca apparatuur wil gaan leasen. Als startende ondernemer is het gewoon bijna niet te doen om dit voor elkaar te krijgen. En dat is vaak erg jammer.

Sinds kort heeft Hand Horeca daar een oplossing voor gevonden door een samenwerking aan te gaan met HorecaAdviesBureau.nl Al meer dan 10 jaar is HorecaAdviesBureau.nl bezig om startende ondernemers een kans te geven hun dromen waar te maken. En aangezien wij daarin dezelfde visie hebben was de samenwerking al snel een feit. 

Kortom: ben jij startende ondernemer en ben je op zoek naar grootkeukenapparatuur om te leasen maar je bent bij andere leasemaatschappijen afgewezen? Neem dan contact met ons op en wie weet kunnen wij je dromen doen uitkomen.


Hand Horeca is nu ook dealer van Mareno!

Vol trots mogen wij aankondigen dat wij medio april dealer worden van het Italiaanse topmerk Mareno. Mareno staat al decennia voor strak Italiaans design en goiede kwaliteit. Binnenkort starten wij met de verkoop van de 700 lijn keuken apparatuur. 

WAT DOET EEN OSMOSE SYSTEEM NU EIGENLIJK?

 
Kort gezegd zorgt een osmose systeem zorgt ervoor dat de kalkbestanddelen uit het water verwijderd worden. Een osmose systeem haalt calcium en magnesium uit het water en zorgt er tevens voor dat het zoutgehalte van het water omlaag gaat. Dit alles resulteert in een vlekkeloos schone vaat. Dit werkt anders dan bij een waterontharder waarbij kalkrijk 'hard' water wat voornamelijk goed is voor de leidingen en de apparaten maar de kans bestaat wel dat dit een laagje zout op de vaat kan achterlaten. Dit is snel te verhelpen door het glaswerk en het bestek nog even met de hand te poleren. Maar bij grote hoeveelheden wordt dan al snel gedacht aan een poleermachine. Met een osmose systeem is dit niet nodig en zullen uw bestek en glaswerk altijd blinkend uit uw vaatwasser of glazenspoelmachine komen.
 
Hand Horeca heeft verschillende osmose systemen in het assortiment. De systemen hebben praktische en moderne designs. De systemen zijn ervoor gemaakt om op verschillende merken vaatwasmachines aan te sluiten. Het water wat uit de osmose systemen komt, wordt gebruikt om uw vaat mee schoon te maken. Het verbetert de werking van uw vaatwasmachine en of glazenspoelmachine en zorgt ervoor dat u zelf niet meer hoeft te poleren.
 
Laat u door ons informeren welk osmose systeem het beste aansluit bij uw wensen.

De routing en route in de horecakeuken

Bij het inrichten van een horecakeuken komen veel aspecten kijken waar je misschien niet zo snel aan zal denken. Zo zijn de routing en de route in je keuken van groot belang. Dus niet alleen de route naar de pass, maar ook naar de in- en uitgang en de vluchtwegen.

Van pass naar pass

Zodra het bonnetje binnen schuift, zet de witte brigade zich in werking. Het nu is zaak om op een zo efficiënt mogelijke manier het bonnetje om te toveren in een bord dat de pass weer verlaat. Het is dus niet handig als men elkaar in de weg zit, maar met verschillende gerechten vormen zich nu eenmaal verschillende routes in de keuken. Het is dus zaak een keuken zo in te richten dat de Garde Manger niet de Entremetier in de weg loopt.

Raak niet de weg kwijt

Als projectinrichter zijn wij door onze jarenlange ervaring bekend met deze materie en zorgen wij ervoor dat je de weg niet kwijtraakt in je keuken. Wij zorgen ervoor dat de inzet van uw apparatuur past bij uw werkwijze. Ook letten we op zaken zoals duurzaamheid, kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak. Ook denken wij mee om de bouwkundige kosten te beperken en natuurlijk behoren de toepassing van HACCP- en ARBO-richtlijnen tot onze standaard. Zo kan er rustig en geconcentreerd gewerkt worden. Dat voorkomt immers ongelukken.

Paniek? Geen paniek

Bij het maken van het ontwerp kijken we niet alleen naar de routing, maar ook naar de routes door je keuken. Mocht er nu toch iets helemaal mis gaan, ook met de vluchtroutes houden wij rekening. Op die manier kan iedereen veilig de keuken verlaten. Naast vluchtroutes adviseren wij ook over de vloer, de wandbekleding en niet te vergeten de luchtbehandeling. Want een prettige werksfeer voorkomt stress en klachten van je personeel.


 

De grootkeukentrends voor 2022

Als het einde van het jaar gaat naderen, lees je op de vakwebsites alle trends voor het komende jaar. Wat gaan we komend jaar voor leuks doen om de klanten te verrassen? Wat mij dan gelijk weer opvalt, is dat hierbij maar weinig rekening wordt gehouden met ‘de witte kant’ van het verhaal. Heel leuk, al die trends, maar iemand moet het toch op tafel zien te krijgen. De hoofdlijnen in deze voorspellingen zijn toch vooral het opvangen van het personeelstekort en het efficiënter maken van hoe het eten uiteindelijk wordt uitgeserveerd.

Aan de ‘zwarte kant’ zijn er voldoende ideeën daarover. Je ziet af en toe een robot verschijnen en de klanten mogen nu ook dingen zelf gaan doen. Buffetten gaan weer een comeback maken. Ook dit zal zijn weerslag hebben aan de ‘witte kant’.

Slimme ovens

We waren al bekend met de innovatieve ovens van Alto-Shaam die zelfs in staat zijn om 0.5fte personeel te vervangen. Maar we zien ook steeds slimmere combisteamers op de markt komen. Unox timmert momenteel hard aan de weg met hun nieuwe sensatie de Speed.X, waar we later op terugkomen. Atollspeed komt met ovens die zo eenvoudig zijn dat de klant ze zelf kan bedienen. Rational zegt zelf zijn eigen oven opnieuw te hebben uitgevonden en komt met de iCombi Pro op de markt. Zeg maar een computer die ook kan koken. Voor alle ovens geldt dat het woord ‘efficiënt’ de boventoon voert.

Catering

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar bezorging en catering. Omdat door de huidige situatie mensen thuisblijven, is het zaak om de mensen thuis op te gaan zoeken. Het is ook een manier om in ieder geval de keuken ‘s avonds open te houden. Toch is dit eenvoudiger gezegd dan gedaan. Want een pizza gooi je in een doos en geef je zo mee. Maar hoe doe je dat met je entrecôte? Daarnaast moet de keuken er ook op voorbereid zijn, want als je zaak vol zit, dan zit ie vol. Maar afhaalorders kunnen ongelimiteerd binnen blijven stromen. Dat is leuk voor de business, maar niet voor de bloeddruk van je chef. Gelukkig zijn er tal van innovatieve oplossingen die het cateren een stuk eenvoudiger maken. Neem bijvoorbeeld het nieuwe MultiDay systeem van Unox, wat wij hier later bespreken. Of de Cook and Hold-ovens van Alto-Shaam.

Front Cooking

We hadden deze trend al eerder gemeld wegens de toenemende vraag. Beleving staat steeds meer centraal. De klant wil in 2022 niet alleen een hapje eten, maar wil ook een beleving en eerlijk voedsel. Met je rug naar de klant gaan staan koken in een open keuken is dus heel erg van vorig jaar. Front cooking stations met een geïntegreerde afzuiging zorgen ervoor dat je praktisch midden in de zaak kan gaan koken, met je neus naar de klanten toe.
Of natuurlijk gewoon in de keuken, maar dan maak je van je station bijvoorbeeld gelijk een pass: koken en meegeven.

Koeltechniek

Als je denkt dat iets koel houden gewoon maar koel houden is, dan heb je het mooi mis. Ook aan koel- en vrieskasten valt behoorlijk wat te verbeteren. Zo is er de laatste tijd behoorlijk wat verbeterd als het gaat om duurzaamheid en betrouwbaarheid. En worden zelfs de koel- en vrieskasten ‘slim’ doordat je de temperatuur kunt volgen via een app op je telefoon. Zo kun je tijdig de instellingen bijsturen zonder daarvoor op de zaak te hoeven zijn.

Zo zie je maar dat ondanks alle maatregelen de grootkeuken blijft ontwikkelen en innoveren.

Unox valt in de prijzen!

Wat een leuk nieuws. Op de afgelopen horecabeurs HOST in milaan is een van onze leveranciers in de prijzen gevallen met een wel hele gave innovatie. Het Italiaanse Unox, bekend van de innovatieve combi-steamers komt binnenkort met het Evero© Multi.Day Hot Vacuum systeem. met dit systeem kun je gekookt voedsel tot 72 uur op bedrijfstemperatuur bewaren. Onderdeel hiervan zijn de Mulit.Day Trays: gastronormbakken die je rechtstreeks vanuit de oven vacuum kunt trekken en zo het voedsel warm en veilig kunt vervoeren zonder verlies van smaak! Uiteraard is dit systeem binnenkort te bestellen bij Hand Horeca.

https://www.unox.com/nl_nl/multiday/

Terugkoelen

Om efficiënt gebruik te maken van je combisteamer kun je je lijn met keukenapparatuur uitbreiden met een blastchiller. Anders dan in je koelkast koelt deze je producten in 1,5 uur van ongeveer 70 graden naar 5 graden. 

Door snel te koelen kunnen producten tot vijf dagen worden bewaard zonder merkbaar of proefbaar kwaliteitsverlies na opwarmen. Bij aankoop van een blastchiller, is het gebruik van een kerntemperatuurmeter aanbevolen. Bij de meeste blastchillers zit deze al geïntegreerd. Let goed op de koelingscapaciteit en de luchtstroom in de machines. Houd daarnaast de hoeveelheid, het type en de gevoeligheid van de te koelen gerechten in gedachten. Voor het beste resultaat is het aan te raden de apparatuur zo snel mogelijk na bereiding te gebruiken en niet tijdens het proces bij te vullen. Uitdroging kan je voorkomen door gerechten niet te lang in de terugkoeling te zetten.

https://www.handhoreca.nl/koelen_vriezen/blastchillers


UV-C wordt het nieuwe normaal in de horeca

Het coronavirus heeft een diepe impact op onze samenleving. We zijn in één klap een hele rits woorden rijker geworden die ons moeten waarschuwen voor de gevaren van dit virus. Wat begon met ‘groepsimmuniteit’, ging via ‘anderhalvemetersamenleving’ naar ‘mondkapjesplicht’. Wat eerst voor onmogelijk werd gehouden, is nu het ‘nieuwe normaal’ geworden.

Dat door alle maatregelen de horeca het zwaarst getroffen is dit jaar, staat als een paal boven water. Horecaondernemers hebben het afgelopen jaar verschrikkelijk hun best gedaan om aan alle eisen van het RIVM te voldoen, maar ondanks dat doet het RIVM net alsof het juist de horeca is die de bron is van de meeste besmettingen.

Maar gelukkig laten horecaondernemers zich niet kisten. Sinds kort is er een nieuw wondermiddel voor de horeca op de markt die alle bacteriën en virussen in no-time vernietigt. Als je het voor het eerst hoort, klinkt het vast allemaal een beetje als kwakzalverij, maar deze techniek wordt sinds de vorige eeuw al toegepast in ziekenhuizen en medische instellingen om operatiekamers en intensive-care units na gebruik volledig bacterie- en virusvrij te maken: UV-C-licht.

Wat is UV-C-licht?

UV-C-licht is een niet-waarneembare ultraviolette straling die door de zon wordt uitgestoten en die de atmosfeer wordt tegengehouden. En dat is maar goed ook, want UV-C-licht is schadelijk voor de mens en het kan je huid beschadigen. Dat komt doordat de frequentie van UV-C-licht in hoge dosis dodelijk is voor virussen, bacteriën en kleine organismen. Sinds 2004 wordt al ons drinkwater gezuiverd met UV-C-licht en het wordt gebruikt om operatiekamers en intensive care units bacterie- en virusvrij te maken. Ook in luchtzuiveringsinstallaties wordt UV-C-licht gebruikt om virussen, die door aerosolen worden verspreid, te vernietigen.

UV-C in de horeca

In de horeca is UV-C-licht bezig aan een opmars. Er komen steeds meer draagbare en mobiele UV-C-apparaten op de markt die uw horecazaak of grootkeuken in 20 minuten volledig virusvrij kunnen maken. Ook zijn er zogenaamde 'killsticks' op de markt waarmee je in 20 seconden de tafel, de menukaart, de glazen en het bestek kunt ontsmetten.
Zo kunnen u en uw gasten zorgeloos genieten.

Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van UV-C-lichtapparatuur voor uw horecaonderneming.


Alto-Shaam Vector Multi-Cook Oven Review

Wij waren laatst uitgenodigd bij Alto-Shaam om een demonstratie bij te wonen van hun nieuwste paradepaardje: De Vector Multi-Cook oven. Deze oven is compleet anders dan wat we tot nu toe hebben gezien en mag gerust revelutionair genoemd worden. De komst van de combisteamer was al een revolutie maar dit mag gerust de volgende genoemd worden.

Een oven is een oven zult u denken. Je maakt hitte in een afgesloten kamer waardoor de temparatur oploopt en voila: oven. Lang daarna in onze moderne tijd kwam de gas oven, waarvan we zelf de temparatuur konden regelen, De electrische oven die dat met nog nauwkeuriger deed en die zichzelf uitzette als hij klaar was. De combisteamer die het werk voor je uit handen nam met automatische kook programma's en vlees en groentes die prachtig uit de oven kwamen.  

En toen was daar de Vector Multic-Cook. Die tot wel vier volledig afzonderlijke maaltijden kan bereiden in één apparaat. Met verschillende tijden, verschillende producten en verschillende bereidingsprocessen. En dat zonder dat er een directe afzuiging boven hoeft en, dankzij een warmte gordijn, zonder temperatuurveries zodra de deur geopend wordt. 

Wij vielen van de ene verbazing in de andere hoe de bladerdeeg hapjes en krokant de oven uit kwamen terwijl de deur gewoon toch al een tijdje open stond. Dat er een diepvriespizza van de supermarkt in enkele minuten klaar was dat die beter was dan dat je het ooit zelf thuis kan maken. 

Je kan er zelf vlees mee grillen. Er ging een prachtige biefstuk in die in 2.5 minuut tijd keurig Rosé uit de oven kwam zonder dat je er iets voor hoefde te doen. Stel je je eens voor: Je krijgt een bonnetje voor 4 maal een biefstuk. Je legt ze in de Mult-Cook, frietjes in de frituur, onderstussen garnering op de bordjes en na drie minuten sta je al op je belletje te tikken. Mc Donalds, hold my beer. 

Ik weet niet hoe het precies allemaal werkt, en ik weet ook dat een Mult-Cook niet de allergoedkoopste optie is. Maar ik weet 1 ding zeker: Als er één apparaat zichzelf in no-time terugverdient, dan is het dit apparaat wel.


Een eigen horecaonderneming beginnen

Wie droomt er nu niet van om een eigen horeca zaak te beginnen. Je eigen café, je eigen bar, koffietent, snackbar of lunchroom. Of misschien pak je de zaken wel groter aan en begin je een eigen restaurant of hotel. Maar het hoeft natuurlijk ook niet per se een horecazaak te zijn. Hand Horeca levert ook alle horeca apparatuur voor uw viswinkel of slagerij. Zelfs voor de droom van een foodtruck hebben wij de nodige spullen in huis.

Er komt een hoop op je af.

Zodra je je businessplan op tafel hebt liggen en je je financiering rond hebt dan kun je gaan uitkijken naar een geschikt pand. Als dat dan ook is gelukt dan komen wij graag met u praten over hoe de zaken nu verder aangepakt kunnen worden. Er komt immers een hoop op je af. Bij het inrichten van een grootkeuken of het plaatsen van een bakwand komt veel meer kijken dan je denkt. Hand Horeca levert al 25 jaar alle materialen om uw droom te verwezenlijken. neem gerust een kijkje op onze pagina met een greep uit de talloze projecten die wij hebben mogen realiseren.

Waarom Hand Horeca

Hand Horeca is al meer dan 25 jaar de grootste toeleverancier in de kop van Noord Holland. Maar wij beperken ons zeker niet alleen in deze regio. Wij leveren en plaatsen door heel Nederland. Wij hebben een grote schare trouwe klanten die heel erg gelukkig met ons zijn en waar wij prettig zaken mee doen. Wij zijn een familiebedrijf en de lijnen zijn daarom zeer kort. We zijn eerlijk, open en oprecht. De Noordhollandse nuchterheid komt daarbij goed van pas, en kan u gelijk honderden euro's besparen. 

Van servet tot realisering

U kunt bij ons al gelijk terecht van het moment dat u uw droom wil gaan uitvoeren. Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand bij ons de showroom binnenloopt met een plan op een servetje. Zelfs vanaf een servet kunnen wij een prachtige 3D tekening voor u maken in Autocad om u zo te helpen uw droom te verwezenlijken. Wij maken voor u de tekening, de offerte en plaatsen uw keuken. Dat doen wij zelf of in samenwerking met uw projectmanager of architekt.

Alles online!

Alles wat u nodig heeft kunt u bij ons in de webwinkel vinden. Browse rustig door al onze producten en maak gelijk zelf een geheel vrijblijvende offerte aan. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Wij zijn er voor u.

Heeft u een vraag, wilt u dat wij u bellen óf heeft u elders een offerte ontvangen en wilt u een second opinion?
Vult u dan a.u.b. onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.