loader
Hand Horeca

Blog

UV-C wordt het nieuwe normaal in de horeca

Het coronavirus heeft een diepe impact op onze samenleving. We zijn in één klap een hele rits woorden rijker geworden die ons moeten waarschuwen voor de gevaren van dit virus. Wat begon met ‘groepsimmuniteit’, ging via ‘anderhalvemetersamenleving’ naar ‘mondkapjesplicht’. Wat eerst voor onmogelijk werd gehouden, is nu het ‘nieuwe normaal’ geworden.

Dat door alle maatregelen de horeca het zwaarst getroffen is dit jaar, staat als een paal boven water. Horecaondernemers hebben het afgelopen jaar verschrikkelijk hun best gedaan om aan alle eisen van het RIVM te voldoen, maar ondanks dat doet het RIVM net alsof het juist de horeca is die de bron is van de meeste besmettingen.

Maar gelukkig laten horecaondernemers zich niet kisten. Sinds kort is er een nieuw wondermiddel voor de horeca op de markt die alle bacteriën en virussen in no-time vernietigt. Als je het voor het eerst hoort, klinkt het vast allemaal een beetje als kwakzalverij, maar deze techniek wordt sinds de vorige eeuw al toegepast in ziekenhuizen en medische instellingen om operatiekamers en intensive-care units na gebruik volledig bacterie- en virusvrij te maken: UV-C-licht.

Wat is UV-C-licht?

UV-C-licht is een niet-waarneembare ultraviolette straling die door de zon wordt uitgestoten en die de atmosfeer wordt tegengehouden. En dat is maar goed ook, want UV-C-licht is schadelijk voor de mens en het kan je huid beschadigen. Dat komt doordat de frequentie van UV-C-licht in hoge dosis dodelijk is voor virussen, bacteriën en kleine organismen. Sinds 2004 wordt al ons drinkwater gezuiverd met UV-C-licht en het wordt gebruikt om operatiekamers en intensive care units bacterie- en virusvrij te maken. Ook in luchtzuiveringsinstallaties wordt UV-C-licht gebruikt om virussen, die door aerosolen worden verspreid, te vernietigen.

UV-C in de horeca

In de horeca is UV-C-licht bezig aan een opmars. Er komen steeds meer draagbare en mobiele UV-C-apparaten op de markt die uw horecazaak of grootkeuken in 20 minuten volledig virusvrij kunnen maken. Ook zijn er zogenaamde 'killsticks' op de markt waarmee je in 20 seconden de tafel, de menukaart, de glazen en het bestek kunt ontsmetten.
Zo kunnen u en uw gasten zorgeloos genieten.

Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van UV-C-lichtapparatuur voor uw horecaonderneming.


Alto-Shaam Vector Multi-Cook Oven Review

Wij waren laatst uitgenodigd bij Alto-Shaam om een demonstratie bij te wonen van hun nieuwste paradepaardje: De Vector Multi-Cook oven. Deze oven is compleet anders dan wat we tot nu toe hebben gezien en mag gerust revelutionair genoemd worden. De komst van de combisteamer was al een revolutie maar dit mag gerust de volgende genoemd worden.

Een oven is een oven zult u denken. Je maakt hitte in een afgesloten kamer waardoor de temparatur oploopt en voila: oven. Lang daarna in onze moderne tijd kwam de gas oven, waarvan we zelf de temparatuur konden regelen, De electrische oven die dat met nog nauwkeuriger deed en die zichzelf uitzette als hij klaar was. De combisteamer die het werk voor je uit handen nam met automatische kook programma's en vlees en groentes die prachtig uit de oven kwamen.  

En toen was daar de Vector Multic-Cook. Die tot wel vier volledig afzonderlijke maaltijden kan bereiden in één apparaat. Met verschillende tijden, verschillende producten en verschillende bereidingsprocessen. En dat zonder dat er een directe afzuiging boven hoeft en, dankzij een warmte gordijn, zonder temperatuurveries zodra de deur geopend wordt. 

Wij vielen van de ene verbazing in de andere hoe de bladerdeeg hapjes en krokant de oven uit kwamen terwijl de deur gewoon toch al een tijdje open stond. Dat er een diepvriespizza van de supermarkt in enkele minuten klaar was dat die beter was dan dat je het ooit zelf thuis kan maken. 

Je kan er zelf vlees mee grillen. Er ging een prachtige biefstuk in die in 2.5 minuut tijd keurig Rosé uit de oven kwam zonder dat je er iets voor hoefde te doen. Stel je je eens voor: Je krijgt een bonnetje voor 4 maal een biefstuk. Je legt ze in de Mult-Cook, frietjes in de frituur, onderstussen garnering op de bordjes en na drie minuten sta je al op je belletje te tikken. Mc Donalds, hold my beer. 

Ik weet niet hoe het precies allemaal werkt, en ik weet ook dat een Mult-Cook niet de allergoedkoopste optie is. Maar ik weet 1 ding zeker: Als er één apparaat zichzelf in no-time terugverdient, dan is het dit apparaat wel.


Een eigen horecaonderneming beginnen

Wie droomt er nu niet van om een eigen horeca zaak te beginnen. Je eigen café, je eigen bar, koffietent, snackbar of lunchroom. Of misschien pak je de zaken wel groter aan en begin je een eigen restaurant of hotel. Maar het hoeft natuurlijk ook niet per se een horecazaak te zijn. Hand Horeca levert ook alle horeca apparatuur voor uw viswinkel of slagerij. Zelfs voor de droom van een foodtruck hebben wij de nodige spullen in huis.

Er komt een hoop op je af.

Zodra je je businessplan op tafel hebt liggen en je je financiering rond hebt dan kun je gaan uitkijken naar een geschikt pand. Als dat dan ook is gelukt dan komen wij graag met u praten over hoe de zaken nu verder aangepakt kunnen worden. Er komt immers een hoop op je af. Bij het inrichten van een grootkeuken of het plaatsen van een bakwand komt veel meer kijken dan je denkt. Hand Horeca levert al 25 jaar alle materialen om uw droom te verwezenlijken. neem gerust een kijkje op onze pagina met een greep uit de talloze projecten die wij hebben mogen realiseren.

Waarom Hand Horeca

Hand Horeca is al meer dan 25 jaar de grootste toeleverancier in de kop van Noord Holland. Maar wij beperken ons zeker niet alleen in deze regio. Wij leveren en plaatsen door heel Nederland. Wij hebben een grote schare trouwe klanten die heel erg gelukkig met ons zijn en waar wij prettig zaken mee doen. Wij zijn een familiebedrijf en de lijnen zijn daarom zeer kort. We zijn eerlijk, open en oprecht. De Noordhollandse nuchterheid komt daarbij goed van pas, en kan u gelijk honderden euro's besparen. 

Van servet tot realisering

U kunt bij ons al gelijk terecht van het moment dat u uw droom wil gaan uitvoeren. Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand bij ons de showroom binnenloopt met een plan op een servetje. Zelfs vanaf een servet kunnen wij een prachtige 3D tekening voor u maken in Autocad om u zo te helpen uw droom te verwezenlijken. Wij maken voor u de tekening, de offerte en plaatsen uw keuken. Dat doen wij zelf of in samenwerking met uw projectmanager of architekt.

Alles online!

Alles wat u nodig heeft kunt u bij ons in de webwinkel vinden. Browse rustig door al onze producten en maak gelijk zelf een geheel vrijblijvende offerte aan. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Wij zijn er voor u.

Heeft u een vraag, wilt u dat wij u bellen óf heeft u elders een offerte ontvangen en wilt u een second opinion?
Vult u dan a.u.b. onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.